ZZP’ers hebben geen binding met hun opdrachtgever. Dat bezwaar horen wij soms van bouwbedrijven die met ZZP’ers werken. Ze komen hun uurtjes maken, voelen zich niet verantwoordelijk en zijn matig gemotiveerd. Gelukkig is de praktijk vaak anders. U kunt daarnaast als opdrachtgever een aantal maatregelen nemen.

Investeer tijd en moeite

ZZP’ers zijn net echte mensen. Ze willen graag serieus genomen en houden van hun vak. Uw eerste investering doet u op de eerste werkdag. Zorg dat u (uw uitvoerder) de tijd neemt om nieuw ingehuurde ZZP’ers te ontvangen. Leg uit met wat voor project u bezig bent, wie de opdrachtgever is, wat de bouwmethode is, wat de planning is et cetera. U wilt commitment? Geef dan voldoende informatie om te kunnen binden!

Betrek en informeer

Waarschijnlijk heeft u verschillende manieren om uw personeel op de hoogte te houden van ontwikkelingen binnen uw bedrijf. Een nieuwsbrief, bijeenkomst of informeel op de bouwplaats. Betrek de ingehuurde ZZP’ers hier ook in. Zo blijven zij ook geïnformeerd en gemotiveerd.

De extraatjes en bonussen

Overweeg om de extraatjes voor uw eigen personeel ook voor uw ZZP’ers te laten gelden. Een bonus, attentie voor een verjaardag, kerstpakket et cetera zijn vanzelfsprekend voor uw werknemers. U doet een ZZP’er een groot plezier als hij hier ook in wordt meegenomen. Zo toont u hem als volwaardig onderdeel van uw team te zien.

Feedback en evaluatie

Probeer regelmatig met ‘uw’ ZZP’ers om tafel te zitten. Evalueer de werkzaamheden en voortgang. Zo kunt u eventuele vragen beantwoorden en problemen signaleren.

Linked Bouw kan u met bovenstaand proces helpen. Wanneer u regelmatig ZZP’ers inhuurt leggen wij vast wie uw voorkeur heeft, zo kunt u later een beroep op hen doen en werken met timmerlieden die bij uw bedrijf passen. Wilt u vrijblijvend advies over uw situatie of wilt u meer weten over een ZZP Pool? Bel ons op 088–6908888 of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Contact

Linked Bouw BV
Daviottenweg 40 (De Koffiebrandery)
5222 BH Den Bosch
t 088-6908888

e contact@linkedbouw.nl
www.linkedbouw.nl

KVK 59485728

Koffiebrandery, Den Bosch

adres linked bouw daviottenweg den bosch